Zdravotní rizika migrace – šíření nových nemocí

Zdravotní rizika migrace.
Díky zvýšenému turistickému ruchu jsme si již malém vyzkoušeli rizika zavlečení nových nemocí z navštívených exotických oblastí celého světa.Horší situaci musíme očekávat při masivní migraci. Není tomu tak poprvé.Stěhování národů v pátém století přineslo řadu dříve neznámých nemocí,objev nových světů a výpravy do Asie přinesly do Evropy syfilis,lepru,mor a jiné nemoci.Všichni jsme pamětníky epidemie AIDS a Eboly nemocí které mají původ v Africe. Z Asie se v posledních desítiletích rozšířily nové kmeny původců tuberkulózy, na které však neúčinkují naše léky – antituberkulotika.

P1570777

Co nás čeká dnes?
To už není ojedinělý přenos cholery,malárie,tuberkulózy a parazitálních onemocnění.Díky masivnímu přílivu imigrantů z exotických zemí musíme počítat se zavlečením řady,ne-li již všech nemocí u nás neznámých a navíc takových které nejsou naši lékaři schopni rozpoznat, přirozeně nemají zkušenost a tropickou medicínou.Problém však mohou mít i ti kteří k nám přicházejí..Oni i jejich děti nemají zkušenost a tím i vybudovanou imunitu vůči běžným nemocem v mírném pásmu, které mohou být u nich nemocemi závažnými až smrtelnými.Například plicní onemocnění je v domovině imigrantů způsobeno především parazity a plísněmi.U nás jsou to především viry a bakterie.Tak naše banální onemocnění může být pro příchozí především v prvních generacích i smrtelné.A nejde jen o nemoci infekční a parazitální. Je známo že například obyvatelstvo tropických krajin ztrácí rychle jistotu pokud není v kmenovém prostředí a podléhá pak při neúspěchu nebo při nedostatku nervovým hysterickým záchvatům které končí agresi vůči okolí i agresí proti sobě.Těch rizik při masové migraci je daleko více a prosím odborníky z oblasti cestovní medicíny,tropického lékařství a mikrobiologie a epidemiologie, aby upozornili naše politiky i veřejnost o jak závažnou situaci se jedná. Jde o ohrožení jak imigrantů tak Evropanů!!

Nemoci v Sýrii:

http://www.rightdiagnosis.com/travel-health/syria.htm

Afganistán:

Infekční nemoci a lékařské Obavy pro Afghánistán

Následující lékařské nemoci nebo zdravotní problémy se častěji vyskytují u cesty do Afghánistánu (ve srovnání s USA a dalších oblastech západního světa):

Infekční nemoci a lékařské Obavy pro Pákistán

Následující lékařské nemoci nebo zdravotní problémy se častěji vyskytují u cesty do Pákistánu (ve srovnání s USA a dalších oblastech západního světa):

 

http://www.rightdiagnosis.com/lists/travel.htm

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*