Zkušenost z Afriky jak na herpetické a neštovičné viry

p1410991Profesně mě zajímalo, zda spirochéty způsobující lymeskou borreliózu, jsou také v tropické Africe.V literatuře ani na internetu jsem nenašel adekvátní odpověď. Poprosil jsem svoji šéfovou odbornici na LB v České republice, odpověď mě neuspokojila.Ve volných chvílích jsem hledal v odborné literatuře zda podobné symptomy jako u LB se vyskytují i v centrální Africe.Naradil jsem na podobné příznaky – horečky,arthritida,neurologické potíže, bolesti,únavový syndrom a mnpoho velmi podobných příznaků.Když byly prováděny diagnostické testy nikdy se nenalezly spirochéty podobné borreliím Lb ale velmi často byly prokázány u takto nemocných herpetické a neštovičné viry. Zajímalo mě jak se onemocnění s podobnou sympatologií léčí.

A světe div se.Stará domorodá tradice používá na toto onemocnění tak podobné lymeské borrelióze ovšem bez borrelií jednu místní rostlinu SMIL.Tak jsem pátral po této rostlince a nalezl jsem i u nás mezi léčivkami smil písečný a smil italský.I naše babičky znali blahodárné účinky smilu zná jej i současná rostlinná terapie.U nás jsou přikládány jeho léčivé účinky zvyšování imunity,které je po používání zaznamenáno.Asi uniká přímý antivirový účinek smilu na herpetické viry a na neštovičné viry.

Rostlina dříve u nás byla velmi hojná na písečnatých místech například podél řek v pískovnách atd.Smily snesou i větší zasolení země, nebytné pro jejich pěstování je vyslověně písčitá a suchá půda.Dnes je to u nás již rostlina vzácná ale dá se dobře pěstovat například na suché sklace kam přimícháme větší ,množství písku.

Na velmi rozšířené herpetické viry tak máme podle zkušeností afričanů účinný domácí lék.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*