Zpívejte, křičte a kličkujte vyhnete se cukrovce

2013_0818srpen20015Dýchejte,ale musíte o tom vědět!

Je zajímavé, a na sobě jsem při pokusech s dýcháním prokázal, že je možné při prohloubeném dýchání výrazně během několika minut snížit jak systolický tak diastolický krevní tlak. Stačí na chvíli zatajit dech a váš tlak dosáhne netušeného maxima a naopak prohlubte své dýchání na několik minut a žasnete jak máte nízký tlak.

V prvé řadě špatně a málo dýcháme, často dech zatajujeme – při zvýšené pozornosti, napětí, stresu, údivu atd.

Zpívejte a křičte,bude vám líp!

V této souvislosti pak je špatné když si raději přehráváme písničky a hudbu místo toho abychom si několikrát denně zazpívali zplna hrdla, vykřičeli se a vymluvili se. To vše zřetelně pomáhá jak ke snížení krevního tlaku ,ale také ke snížení obsahu cukru v krvi.Ne nadarmo naši předci při velkém žalu i při velké radosti vždy zpívali.Když měli velký vztek, nebo i strach tak zase křičeli – snížili si tak dokonale nebezpečný vysoký tlak.Například jsem dokázal že 20 minut zpěvu sníží glykémii o 2 mmol.

Pozor na správné měření krevního tlaku!Důsledkem bude třeba léčba nemoci kterou nemáte, a to se všemi důsledky!

Také je zde problém hysterie kolem vysokého tlaku, měření nejrůznějšími tonometry, které nejsou téměř nikdy periodicky kalibrovány nebo jen takaby se neřeklo. Rozdíly jsou obrovské, Stačí když ruku na které se měří krevní tlak dáte nahoru nebo dolu a dostanete obrovské rozdíly.Stačí když budete měřit tlak v leže nebo ve stoje,když budete měřit tlak ráno nebo odpoledně budou opět velké rozdíly.Výsledkem pak může být i to, že člověk kterému stoupá tlak u lékaře z obav nebo z dlouhého čekání atd. je lehce označen za hypertonika a hned je u něj zahájena léčba. Pak je jen otázkou času kdy u takového člověka bude rozvrácen metabolismus cukrů se všemi dalšími důsledky.Pak takto vzniklý diabetik  je léčen s rizikem hypoglykémie, případně laktátové acidózy. S léky ovlivňujícími metabolismus tuků, které také jsou rizikové při acidóze vzniká začarovaný kruh – tělo se brání, ukládá tuky, které jediné dostatečně ochraňují svaly a nervy před šířící se acidózou se všemi důsledky.Bludný kruh a „epidemie“ tzv. metabolického syndromu se šíří.

Kličkujte je to nejjistější!

Je scestný můj pohled? Vše o čem zde píši jsem zažil na svém těle, s ohledem na to že jsem celý život profesně zdrav.laborant studuji jednotlivá stádia vzniku metabolického syndromu.A stačí na počátku řádně dýchat, zpívat,vykřičet se, kličkovat mezi léky i lékaři,kličkovat mezi potravinovými nástrahami a radovat se ze života, nebrat vše tak vážně jak nám je předkládáno.

A k léčbě třeba toto jako zajímavost.

Jedovatý plaz z Arizóny a léčba diabetu 2.typu:

Ještěr Gila monster má dnes již význam pro praktickou léčbu diabetu.Jeho sliny obsahují, neurotoxin,řadu peptidů a protenů, hlavně pak jedy Helospectin a Helodermin, a pak v souvislosti s účinkem na diabetes exentin-3 a exentin-4. Ty jsou velmi podobné bílkovinám z lidského střeva Glukagonu GLP 1 který u člověka reguluje uvolňování izulínu a glukagonu.Z exentinů byl posléze vyroben nový lék injekčně dodávaný při léčbě diabetu 2.typu, kde jiná antidiabetika selhávají. Jedná se např. o lék BYETTA. Spolužák Ing.I.Vergner na facebooku uveřejňuje krásné fotografie různých plazů, které ne všem se libí, ale je třeba také vědět že záliba v těchto tvorech přináší i prospěch humánní medicíně, mimo řady jiných radostí herpetologů.

http://www.ema.europa.eu/docs/cs_CZ/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/human/000698/WC500051840.pdf

Pozor na to co děláte – pokud často a hodně sedíte pak se můžete „dosedět“ nejen cukrovky.

Toto sdělení jsem psal již včera,ale díky nedokonalosti internetového připojení O2 firmy se mi mi celý příspěvek smazal.Tak se rychle pokouším něco ze včerejšího sdělení zaznamenat nyní.

Tak už jen krátce.Zajímalo mě co se děje s pankreasem v okamžiku když sedíme.Mám podezření že dochází i k nadměrnému stlačení tohoto orgánu jak naplněným žaludkem tak již jen dynamikou  orgánů v dutině břišní.A možný důsledek? Snížení prokrvení se všemi důsledky.A zde můžeme počítat dokonce i s nekrózou jemných tkáňových struktur pankreasu.Může nastat snížená sekrece pankreatických enzymů – lipázy,proteázy,amylázy a jiných. Pokud útlak postihne buňky Langerhansových ostrůvků můžete se připravit i o část produkce potřebného inzulínu s tím spojenou hyperglykémií.Důsledkem  může být i vznik cukrovky druhého typu když defektní inzulín není schopný dopravit cukr do buněk těla,nebo dochází zamoření povrchu buněčných membrán tukem,který zůstal nerozložený a zásadním způsobem ovlivňuje transport glukózy i jiných potřebných látek do orgánů.

S ohledem na to, že působky vznikající v pankreasu se dostávají do střeva vyústěním které je těsně u vývodů žlučovodu, nabízí se i kombinace poruch v důsledku útlaku zmíněných orgánů při sezení.Tak může vzniknout mimo jiné také život ohrožující zánět pankreasu, ale i nádorové bujení při chronickém dráždění v tomto kritickém místě.

Prostě změňte své posezení pokud je čas, pokud vám neobjeví lékaři metabolický syndrom.Pak je další nebezpečí, že ve snaze odstranit symptomy bez léčby příčiny ,se otrávíte ještě navíc léky, díky jejich vedlejším účinkům.

Můžeme se pak divit, že v době kdy tolik toho nasedíme při vzdělání,při cestách  hromadnou dopravou i osobními automobily,na kolech, při sezení u počítačů, v zaměstnání ,i při zábavě, že nastala doslova epidemie obezity,výskytu diabetu a dalších „civilizačních nemocí“. Navíc umíte si představit jak asi je tísněn pankreas a ostatní měkké břišní orgány u pořádně otylého člověka?Podle mého to jsou doslova „nemoci ze sezení“. Vyzkoušel jsem to sám na sobě a zkouším to každý den dál.Takové poležení ve srovnání s sezením dokáže snížit během hodiny obsah krevního cukru o 2 mmol, též chůze a stání.

Co s tím? Znovu připomínám a navrhuji.Co nejvíce stát, chodit, běhat, když sedět pak jaksi „vyvaleně“ – zády se opíráme ledabile o opěradlo ,nohy napřímíme do jedné linky s tělem. Též je lépe používat třeba klekátko, nebo při stolování lehátko, jak již bylo zavedeno při hostinách v antice, a tehdejší jedlíci a gurmáni dobře věděli proč.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*