Naši předkové: Co doporučovali k léčbě nádorů

V přírodě nalezneme VŠE co potřebujeme jak ke vzniku, průběhu i ochraně života, matka Příroda je dobrou matkou od narození až do hrobu. S údivem jsem jako mnozí,slyšel zprávu našich onkologů, že příští rok bude o 10 % zhoubných nádorů více než letos!?

Nějak jsem si to nemohl vysvětlit. Vyhlášení bylo v souvislosti se sníženým rozpočtem ministerstva zdravotnictví na příští rok.Má-li vyhlášení s tím souvislost pak vysvětlením může být i to, že onkologové označí za zhoubné nádory i ty případy, které v minulém roce ač věděli že takové jsou, je z nějakého důvodu (úspor?) nepřiznali.To by bylo kruté zjištění.

onco-solanum-albidum

Solanum albidum

Dalším vysvětlení by bylo i to, že pro získání většího objemu finančních prostředků na diagnózu budou za zahoubné nádory prohlášeny všechny případy prekanceróz, suspektních nepotvrzených nádorů i nádorů, které se u lidí nad 70 let neléčily a vykazovaly se jako jiné nemoci stáří. Sám mám zkušenost z roku 2007-2008 kdy 86 letému  otci byla odepřena jak podrobnější diagnostika zhoubného nádoru i jeho léčba, kterou si hrdinně můj otec věřící lékařům, přál.Bylo mi doporučena jen utišující palilativní léčba vedoucí bezokladně k smrti.

onco-asarum

Ascarum canadense L.

Dalším varujícím zjištěním je i to, že právě naše obyvatelstvo je na předních místech Evropy a i Světa ve výskytu zhoubných nádorů. Zde si opět zoufám. Jako mikrobiolog jsem byl vzdělán a poučen, že při zvýšeném výskytu nemocí je třeba hledat ložiska a příčiny onemocnění. Když tak čtete o tom jaké potraviny dostáváme s kolika nebezpečnými látkami, jak nás ohrožuje výron radonu, různé emise technického záření,pracovní podmínky, stres, doprava atd. žasnu, že se skromná zjištění vedoucí k prevenci výskytu nádorů zpochybňují nebo i zamlčují. Příkladem může být zjištění týmu klinického  genetika MUDr.R.Šráma o vlivu znečistění ovzduší v Ostravě a v Praze nejen na vznik respiračních onemocnění, ale i předpokládaného vlivu při dlouhodobé expozici na zvýšení počtu zhoubných nádorů

 

onco-euphorbia

Euphorbia amygdaloides L.

Jako žák oboru zdravotní laborant na Střední zdravotnické škole jsem se soukromně věnoval studiu onkologie. Stal jsem se dokonce členem Lékařské Společnosti Jana Evangelisty Purkyně, společnosti onkologické, platil jsem si ze svého i účast na onkologickém kongresu,studoval jsem zkoušel, své závěry jsem sepsal, zaslal v sedmdesátých letech do odborného časopisu NEOPLASMA v Bratislavě a nechal jsem si i svá zjištění patentovat v Pražském patentovém úřadě v roce 1971.Neměl jsem přes všechnu svoji snahu a finance možnost pokračovat v pokusech na zvířatech v problematice léčby a prevence nádorů. Jako laborant jsem pokračoval ve volných chvílích v pokusech na tkáňových kulturách a hlavně pak s mikroorganismy, které silně metabolizují DNA savčích buněk.

 

oncho-chelidonium

Chelidonium majus L.

Hlavním a posledním mým i publikovaným výsledkem v oboru onkologie bylo zjištění protektivní i teraupetické úlohy mikroorganismů produkujících extracelulární DNAsy a nukleásy a léčebný efekt většiny přírodních barviv i barviv synterických, které znemožňují a zpomalují růst většiny nádorů v místech syntéry nové nádorové DNA.

 

onco-inonotus

Inonotus obliquus Pers, et FrRchb.

Část mých závěrů ve střípcích si můžete přečíst na mých stránkách:

http://ja.webzdarma.cz/index.php?st=text&nd=4

a tamtéž další části statě o nádorech.

 

Mimo to chci na těchto stránkách zveřejnit i poznatky našich vědců, kteří se problematikou zevrubně zabývali a svého času zveřejnili i řadu rostlin a jiných teraupetik ,které se používaly s úspěchem při léčbě nádorů v minulosti. Myslím, že by zkušenosti našich předků neměly  být jen tak přehlédnuty a zapomenuty.Třeba někomu pomohou i dnes. Půjde o pouhý výčet bez dalšího komentáře. Současné znalosti o uveřejněných rostlinách si můžete doplnit lehce na vyhledávači Internetu.

onco-lochnera

Lochnera rosea (Vinca rosea L.) L

 

Cnicus benedictus  L.

 

cnicus

 

Euphorbium rebaudinianum Bert.

 

 

Thalictrum dyscarpum

 

onco-thalictrum-dyscar

 

 

Thälictrum minus L.var. adiantifolium

thalictrumaquilegiifolium050522

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begonia tuberhybrida L

begonie-tuberhybrida_druhy--3-

 

Senecio jakobeae L

 

flo-bat3-237-senecio-jacobaea

 

Veroniia amygdalina

Elephantopus elatus

Elephantopus martii Grah.

Elephantopus carolinianus Willd.

 

Eupatorium rotundifolium L.

 

Eupatorium canabium L

 

a-eupat-cana

 

Euphorbium rebaudinianum Bert.

Croton macrostachys

 

a-croton

 

Aloe arborescens Mill.

 

 

2011_0811ofotodiasrpen11foto0065

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*