Herpetické infekce oka

2-IMG_0933http://zdravi.e15.cz/clanek/postgradualni-medicina/herpeticke-ocni-infekce-461283

O virech ve zkratce:

http://slideplayer.cz/slide/2004906/

Látky působící protektivně na zdraví a chránící před herpetickou infekcí

L-lysin /(S)-2,6-Diaminohexanová kyselina

Aminokyselina snižující replikaci herpetických virů i jiných virů,zároveň působí preventivně u osteoporózy.Užívá 1g se denně 12 měsíců nebo 3g šest měsíců.

Laktoferrin

Bovinní nebo rekombinační lidský glykoprotein obsažený v mléce a mukoidních tkáních.Působí protivirově na herpesvirus HV1 a HV2,cytomegalovirus,virus lidské imunodeficience HIV, na lidský papilomavirus na adenoviry,enterovirus 71,též na houby a bakterii Heliobacter pylori.Stimuluje imunosystém proti  prosrychlému stárnutí a proti zhoubnému bujení. Užívá se v dávce do 500 mg denně.

Oktakosanol (montanylalkohol,oktakosan-1-ol)

Látka působicí proti virům Herpes simplex,dále má léčebné účinky při Parkinsonově chorobě,ateroskleróze,hyperlipémii,Lon-Geringově nemoci.Doporučuje se užívání 20 mg na den.

Chondroitin-sulfát

(Chondroitinsírová kyselina,galaktosaminoglukuronoglykan-sulfat,chondroitin-polysulfat,CDS,CPS,CS,CSA,CSC,GAG).Látka obsažená v bovinní chrupavce (v trachea) chrání tkáň chrupavky proti degeneraci,působí proti ateroskleróze,monitorování karcinomu prostaty,antiteratogenní působení,prevence infarktů myokardu působí proti viru Herpes simplex 1 a cytomegaloviru.Doporučuje se 600mg až 1,2g denně.

Fucus – chaluhy

Fucus vesiculosis L.- Chaluha bublinatá, Fucus seratus L.- Chaluha pilovitá, Ascophylum nodosum.Látky obsažené v tělech chaluh působí proti virům HIV,HSV,CMV,dále působí antitumurózně, protistrumě, myxedému, obezitě,artritidě,revmatismu a proti ateroskleróze.Jako léčebná látka se doporučuje nejvíce 200mikrogamů denně (mg?)

Houby pravé –Basiddiomycota

Ganoderma lucidum – Reishi, Leskokorka lesklá látka obsažená v myceliu houby ganodermaciol působí protivirově například na virus HIV,chřipky ale působí též i antitumurózně,stimuluje imunitu,působí blahodárně na neuralgie a bolest při infekci Herpes zoster.Užívá se 1,5-9g denně plodnic,nebo 1 ml extraktu.

Carioli versicoloris –Yunzhi,- Outkovka pestrá

Coriolus vesicolor(L)Quel,syn.Trametes vesicoli,Klestin PSK ,peptidoglyken, PSP látky působící léčeně na nádory na hrpesviry a virus hepatitidy.Užívají se plodnice sušené 30-60g,nebo extrakt PSK 3 g na den.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*